گیت فروشگاهی

گیت فروشگاهی

گیت فروشگاهی یا دزدگیر فروشگاهی به ابزاری گفته می شود که در فروشگاه ها می توان آن را نصب کرد و از این طریق جلوی سرقت را گرفت .
1403/5/21
0 نظر

تاریخچه گیت فروشگاهی

 

اولین ایده جدی ساخت سیستم های حفاظت فروشگاهی، توسط رونالد آصاف مدیر فروشگاه کروگر در اوهایو آمریکا مطرح شد که بعداً  شرکت سنسورماتیک را بنیان نهاد.

گیت فروشگاهی یا دزدگیر فروشگاهی اصطلاحی است که در چند سال اخیر به‌وفور از آن استفاده شده است و تقریباً تمامی فروشگاه‌های بزرگ و کوچک از این تکنولوژی استفاده می‌کنند

گیت فروشگاهی یا دزدگیر فروشگاهی به ابزاری گفته می شود که در فروشگاه ها می توان آن را نصب کرد و از این طریق جلوی سرقت را گرفت .

گیت فروشگاهی  در مقابل درب های خروجی یک مغازه نصب می شوند و یک وظیفه ی مهم دارند آن هم این که جلوی خروج کالاها و اجناسی که به عبارتی غیرمجاز هستند را می گیرد . برای اینکه گیت بتواند به خوبی به وظیفه ی خود عمل کند باید تگ بر روی آن نصب گردد تا زمانی که کسی بخواهد جنسی را از فروشگاه غیرمجاز بردارد با نزدیک تر شدن تگ ها به گیت

 

همانطور که در قسمت فوق ذکر شد وجود تگ در یک گیت الزامی است و بدون تگ گیت کارکرد ندارد . تگ به کاغذها و قطعات پلاستیکی کوچکی گفته می شوند که از قابلیت نصب بر روی

تمامی کالاها و اجناس فروشگاه برخوردارند یعنی جهت کارکرد گیت فروشگاهی , تگ ها را به کالای مورد نظر نصب می کنند . تگ ها هر کدام نیز کارکردهای مخصوص به خود را دارند برای نمونه نمی توان تگ های صدفی را در یک کتابفروشی و کتابخانه ها نصب کرد زیرا نمی تواند یک ابزار مناسب با کارکرد عالی باشد . اما می توان تگی که صدفی در یک مغازه و فروشگاه پوشاک و لباس استفاده کرد.

گیت فروشگاهی در مدل‌های مختلفی ساخته می‌شوند و با توجه به تکنولوژی که در آنها استفاده شده است می‌توانند فواصل مختلفی را پوشش دهند. به همین دلیل است که وقتی وارد یک فروشگاه می‌شوید برخی از این گیت‌ها با فاصله کمتری نسبت به هم نصب شده‌اند و برخی نیز فاصله زیادی دارند. گیت فروشگاهی از دو قسمت اصلی تشکیل شده است، تگ‌ها که به کالا می‌چسبند و دستگاه RFID که به تبادل اطلاعات با این تگ‌ها می‌پردازند. زمانی که شخصی یک کالا از فروشگاه بیرون می‌برد و از جلوی دزدگیرهای فروشگاهی رد می‌شود اطلاعات آنها توسط دستگاه خوانده می‌شود و دستگاه هشدار می‌دهد.

  

  

 

 گیت فروشگاهی چگونه عمل می‌کند و نقش تگ‌ها چیست؟

 

سیستم دزدگیر فروشگاهی از دو قسمت تشکیل شده است: تگ‌ها و گیت فروشگاهی. در مطالب قبلی  تکنولوژی RFID   و نقش آن در کارهای مختلف مانند کارت‌های هوشمند و یا کنترل تردد

و کنترل دسترسی را شرح دادیم.

 واژه RFID مخفف Radio Frequency Identification  است که به تبادل فرکانس رادیویی بین دستگاه و تگ‌ها، تراشه‌ها و یا بارکدها اشاره دارد. همین توانایی تکنولوژی RFID زمینه را برای استفاده از آن در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها به وجود آورد و امروزه شاهد استفاده از آن در بخش‌های مختلف تجاری و امنیتی هستیم. البته استفاده از این تکنولوژی فقط محدود به فروشگاه‌ها و کارهای تجاری نیست و در بخش‌های امنیتی و کنترل دسترسی نیز از آن استفاده می‌شود.

 

 

 

اساس کار گیت فروشگاهی

 

 بر مبنای تبادل اطلاعات بین تگ و دستگاه الکترونیکی می‌باشد. زمانی که این تگ‌ها در محدوده فرکانس رادیویی گیت قرار می‌گیرند، دستگاه آنها را تشخیص داده و بلافاصله اعلان هشدار می‌کند. درواقع،   گیت فروشگاهی نوعی کنترل دسترسی  است که از دسترسی تگ‌ها به محیط خارج از فروشگاه جلوگیری می‌کند.

 

اگر به فروشگاه‌های مختلف رفته باشید، در دو طرف ورودی آن دو صفحه پهن و احتمالاً سیاه رنگ را می‌بینید که در حالت عامه به آنها دزدگیر نیز گفته می‌شود. این دو صفحه به طور دائم در حال تبادل امواج رادیویی هستند و فقط تگ‌ها و وسایل الکترونیکی در محدود فرکانس خود را تشخیص می‌دهند.

زمانی که تگ  RFID از روی کالای مورد نظر کنده نشده باشد، توسط فرد در محدوده دو دستگاه قرار می‌گیرد و گیت فروشگاهی عکس‌العمل نشان می‌دهد.

  

 

انواع گیت فروشگاهی

 

گیت‌های فروشگاهی با توجه به امواجی رادیویی یا مغناطیسی که بین آنها برقرار می‌شود و از آن برای تشخیص تگ‌ها و یا لیبل‌ها استفاده می‌شود طبقه‌بندی می‌شوند.

گیت های فروشگاهی براساس نوع کاربرد و فرکانس در چهار دسته زیر قرار گرفته و از سیستم آن ها پیروی می کنند:

  • گیت فروشگاهی RF
  • گیت فروشگاهی AM
  • گیت فروشگاهی EM
  • گیت فروشگاهی RFID

 

مشهورترین این سیستم ها در ایران، سیستم RF می باشد که به دلیل قیمت مناسب آن رواج گسترده ای یافته است.

 سیستم AM که اندکی گران تر می باشد.

 سیستم EM به دلیل امکان فعال و غیر فعال سازی تگ های آن و همچنین قابلیت استفاده بر روی فلزات، از کارایی خاصی برخوردار می باشد.

 علیرغم اینکه هر چهار نوع سیستم در کشورهای پیشرفته استفاده می شود، دو نوع سیستم EM و RFID به علت قیمت بالای آن ها، در ایران به کاربرده نمی شوند و در واقع تکنولوژی این سیستم ها تا به امروز عملا وارد ایران نشده است.

 *گیت فروشگاه RF

گیت فروشگاهی رادیو فرکانسی یا RF معروف‌ترین دزدگیرهای موجود در بازار هستند که از امواج رادیویی برای شناسایی تگ‌ها استفاده می‌کنند. این شیوه که همان تکنولوژی RFID  نیز هست توانایی بسیاری دارد و احتمال خطا در آن تقریباً صفر است. امواج رادیو فرکانسی در محدوده بسیار وسیعی هستند و می‌تواند فواصل مختلفی را تحت پوشش قرار دهند.

 

 

 معمولاً تگ‌ها و گیت‌ها استفاده شده در این دستگاه‌ها به سه دسته:

 LF (فرکانس کوتاهHF (فرکانس بلند) و UHF (فرکانس فوق‌العاده بلند) طبقه‌بندی می‌شود. تگ‌های LF و  HFنمی‌توانند فواصل زیادی را پوشش دهند و ترجیحاً از آنها استفاده نمی‌شود.

اما گیت فروشگاهی UHF می‌تواند تا فواصل 160 سانتی‌متر را پوشش دهد و شرکت‌ها سعی می‌کنند که آنها را به مدل‌های مختلف تغییر دهند.

 به‌عنوان‌مثال، گیت‌های فروشگاهی  Sim فواصل کمتری را پوشش می‌دهد و 80 تا 90 سانتی‌متر برای آنها ایده آل است، اما دزدگیرهای فروشگاهی Wide در حجم بزرگ‌تری ساخته می‌شوند و فاصله 120 تا 160 سانتی‌متر را به خوبی پایش می‌کنند.

 گیت‌های فروشگاهی RF مزایای بسیاری دارند و ظاهری شیک و مخاطب پسند دارند. در ضمن استفاده از چراغ‌های رنگی باعث می‌شود که جلوه‌ای زیبا داشته باشند. اما بزرگ‌ترین مشکل این دزدگیرها امکان تداخل آنها با فروشگاه‌های مجاور است و به همین دلیل توصیه می‌شود که فاصله مناسب بین آنها رعایت شود.

* گیت فروشگاهی    AMگیت فروشگاهی AM نوعی دیگر از دزدگیرهای الکترونیکی فروشگاهی است که از امواج مغناطیسی صوتی بهره می‌برد. این نوع گیت‌ها به دلیل استفاده دو تکنولوژی در ساختار خود از حساسیت بسیار بالایی برخوردارند و کمترین خطای ممکن را

 

دارند. اسم این گیت‌ها از اصطلاح Acousto-Magnetic گرفته شده است که به مکانیزم عمل آنها اشاره دارد. این دستگاه‌ها در فرکانس‌های 58 کیلوهرتز کار می‌کنند و فواصل بزرگ‌تری را پوشش می‌دهند. گیت فروشگاهی AM امکان تداخل کمتری دارد و می‌توان چند تا از آنها در کنار هم استفاده کرد. بنابراین استفاده از آنها در فروشگاه‌های بزرگ، لباس‌فروشی‌ها، داروخانه و لوازم خانگی بسیار رایج است.

گیت فروشگاهی AM به دلیل حساسیت بالایی که دارد از قدرت تشخیص بالایی برخوردار است و کمترین خطا را بین دزدگیرهای فروشگاهی دارد. در ضمن عدم تداخل به‌عنوان یک مزیت بزرگ برای آنها شناخته می‌شود. اما بزرگ‌ترین مشکل استفاده از این گیت ‌ها، گران‌قیمت بودن آنهاست. با توجه به استفاده از دو تکنولوژی قوی و سیستم‌های پیشرفته در آنها، قیمت نسبتاً بالایی دارند و بیشتر فروشگاه‌های کوچک به استفاده از آنها تمایل نشان نمی‌دهند.

* گیت فروشگاهی EM

گیت فروشگاهی EM یا الکترومغناطیسی (Electromagneticam) نوعی دیگر از دزدگیرهای فروشگاهی هستند که رواج چندانی ندارند و صاحبان فروشگاه‌ها تمایل چندانی به استفاده از آنها در فروشگاه خود ندارند. این گیت‌ها نسبت به نمونه‌های قبلی حجم بزرگ‌تری دارند و فضای بیشتری را اشغال می‌کنند. در عوض محدوده فرکانس آنها بین 1 تا 1000 هرتز است و تنها

 

 تا فاصله 80 سانتی‌متری را پوشش می‌دهند. شاید بتوان بزرگ‌ترین ضعف این دستگاه‌ها را عدم استفاده از آنها در فروشگاه‌های بزرگ دانست.

بزرگ‌ترین مزیت گیت فروشگاهی الکترومغناطیسی امکان فعال و غیرفعال کردن تگ‌ها و برچسب‌هاست. درواقع کاربر می‌تواند در زمان دلخواه این تگ‌ها را غیرفعال کند.

 این خصوصیت در مورد کتابخانه‌ها و اماکنی که با امانت دادن کالا سروکار دارند ایده آل است، زیرا پس از عودت کالا مجدداً می‌توانند آنها را فعال کنند. البته تگ‌های این سیستم منعطف هستند و امکان نصب آنها بر روی وسایل مختلف وجود دارد. اما متأسفانه این دزدگیرهای فروشگاهی حجم نسبتاً بزرگی دارند و فاصله کمتری را تحت پوشش قرار می‌دهند.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر